سیستم شناسایی اتوماتیک یا AIS چیست؟
سیستم شناسایی اتوماتیک Automatic Identification System – AIS
یکی از مواردی که در آئین نامه SOLAS به منظور ایمنی جان انسان در دریا، ایمنی ناوبری و حفظ محیط زیست دریایی برای آن تأکید گردیده است، تجهیز شناورهای دریایی به سیستم شناسایی اتوماتیک یا AIS است.
وظیفه اصلی این سیستم تبادل اطلاعات میان یگان های شناور با یکدیگر و با ساحل می باشد. از مزایای نصب این سیستم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سهولت بیشتر در شناسائی یگان ها
- سهولت در رهگیری شناورهای سطحی
- مبادله اطلاعات ضروری میان کشتی ها بدون دخالت انسان و به صورت خودکار
- کاهش ترافیک بر روی مدارهای VHF
- افزایش اطلاعات فرمانده و افسران نگهبان پل فرماندهی از وضعیت پیرامونی خود
این سیستم مشتمل بر یک فرستنده VHF، دو گیرنده VHF TDMA، یک گیرنده VHF DSC، سیستم های استاندارد ارتباطات مخابرات الکترونیکی دریایی و سایر سنسورها است. موقعیت و اطلاعات زمانی عموماً توسط یک گیرنده GPS/GNSS به سیستم اعمال می گردد. دیگر اطلاعاتی که توسط سیستم AIS پخش می گردد، به صورت الکترونیکی از دیگر تجهیزات موجود در روی کشتی و از طریق سیستم های ارتباطی استاندارد موجود دریافت می گردد. اطلاعات هدینگ، مسیر و سرعت نسبت به کف عموماً در تمام کشتی های مجهز به سیستم AIS وجود دارد. اطلاعات دیگری نظیر زوایای رول، پیچ و هیل ، سرعت چرخش، مقصد و ETA نیز باید به سیستم تغذیه گردد. برد این سیستم مشابه دیگر تجهیزات که در باند فرکانسی VHF کار می کنند است و ذاتاً بستگی به ارتفاع آنتن دارد با توجه به آنچه ذکر گردید انتظار می رود برد این دستگاه بین ۲۰ الی ۳۰ مایل باشد که با بهره گیری از ایستگاه های تکرار کننده می توان این برد را افزایش داد.
نظرات کاربران